Ongelofelijk sappig en verteerbaar en dat uit zo'n warm gebied als de zuidelijke Rhone..... Lees meer
Ongelofelijk sappig en verteerbaar en dat uit zo'n warm gebied als de zuidelijke Rhone. Eigenlijk geldt dat voor al zijn wijnen. De wijngaarden liggen nog onder Nimes....zuidelijker dan dat kan niet in de Rhone. Edouard werkt volledig natuurlijk en Demeter gecertificeerd, en dat maakt toch dat de stokken beter tegen de hitte kunnen en niet te rijp worden. Wat ook heel belangrijk is, is de invloed van de Rhone delta. Die grote wateroppervlakte zorgt voor een relatief vochtigere lucht!
Uiteraard wordt er in de kelder ook zo min mogelijk ingegrepen, en wordt gewerkt met kleine tanks/vaten.
Wijnregio | Rhône - Gard |
Bodem | Toplaag van afzettingen van klei, slib en kleine kiezels (gress) daaronder klei en kalksteen |
Ligging | |
Druivensoort(en) | 70% grenache, 30% syrah |
Leeftijd stokken | |
Wijnbouw | Biodynamisch |
Oogst en opbrengst | Handmatig |
Vergisting | Koude inweking van tenminste 10 dagen, daarna spontane vergisting op betonnen tanks |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | 6 mnd gebruikte barriques |
Filtering | Ongefilterd |
Totaal SO2 | Minimaal, als er al SO2 wordt gebruikt, dan alleen bij de botteling |
Suikers en zuren | |
Alcohol | 13% |
Houdbaarheid | Zeker 5 jr |
Schenktemperatuur | Ca 16°-18° |
Smaakprofiel | Sappig, kruidig, warm zwart fruit, verteerbaar |
Wijn / spijs |