• Lorem ipsum

Weingut Klaus Vorgrimmler

Op de zuidpunt van de Tuniberg bij Freiburg im Breisgau ligt de kleine wijnmakerij Demeter Klaus Vorgrimmler (Munzingen). In de zonovergoten wijngaarden gedijen druivensoorten uit de Pinot-familie voornamelijk in de kleuren wit (Pinot Blanc), grijs (Pinot Gris) en rood (Pinot Noir). De wijnen van de Vorgrimmlers zijn individueel en hebben kracht en finesse.

Op het Weingut Klaus Vorgrimmler wordt al 30 jaar biologisch verbouwd. Sinds 2006 werken wij volgens de strenge richtlijnen van Demeter. Al 30 jaar houden we ons bezig met het samenspel van de elementen in de wijngaard buiten de gebaande paden en in de interactie tussen mens, natuur en geest. De risico's van alternatieve teelt waren in het begin erg groot, omdat eerst basiskennis over de diverse relaties in het ecosysteem van de wijngaard en geschikte methoden moesten worden ontwikkeld. Wetenschappelijke onderbouwing was er nauwelijks, wat nu gelukkig standaard is in de biologische wijnbouw. Daarom bezorgde de verandering ons in het begin een paar slapeloze nachten. Terugkijkend worden de herinneringen aan deze avonturen in de wilde jaren echter geassocieerd met een gerustgestelde glimlach.

Klaus ziet de grond, de aarde, als de belangrijkste basis voor zijn werk, omdat de wijnstokken erin geworteld zijn. Het geeft ze stabiliteit en voedt ze. De bodem leeft, bewoond door talloze micro-organismen en insecten - een fijn uitgebalanceerde kosmos. De planten beschermen op hun beurt de bodem tegen erosie en sterke zonnestralen.

Hier worden verschillende bodemversterkende planten zoals luzerne, boekweit en verschillende soorten klaver gebruikt. Speciale kruiden vullen het zadenmengsel aan. Zo kan de wijnstok gemakkelijk in symbiose komen met de levende en rijke aarde.

Kruiden bloeien in de wijngaard van de wijnmakerij Vorgrimmler
Bloeiende kruiden in de wijngaarden van Klaus Vorgrimmler

Het kleine familiebedrijf heeft het voorrecht om elke dag van het jaar heel dicht bij de wijnstokken te zijn. Hier worden de wijnstokken zeer zorgvuldig bewerkt, omdat Klaus tijdens de zomermaanden bijzonder veel belang hecht aan gedetailleerd bladwerk.

De wijnen van de wijnmakerij Vorgrimmler
...zijn duidelijk gemaakt in de wijngaard. De gezondheid en rijpheid van de druiven zijn de twee belangrijkste factoren die hun uitdrukking vinden in de latere wijn. Alle druiven worden hier met de hand geselecteerd en geoogst. Het daaropvolgende werk in de kelder is heel eenvoudig, omdat klaringsmiddelen en dierlijke producten consequent worden vermeden.

Weingut Klaus Vorgrimmler
Artikelcode 102736
€38,63
niet op voorraad
Niet voor niets ontdekking van het jaar bij Vinum Wein Guide Deutschland 2022:
Weinregion (Baden) „Entdeckung des Jahres“ Lees meer
Weingut Klaus Vorgrimmler
Pinot Noir SR
Niet voor niets ontdekking van het jaar bij Vinum Wein Guide Deutschland 2022:
Weinregion (Baden) „Entdeckung des Jahres“
€38,63