• Lorem ipsum

Mas Theo

“Biodynamie is voor mij het logische vervolg op een persoonlijke reflectie op de duurzame bedrijfsvoering van mijn boerderij. De biodynamische benadering is de uitbreiding van de biologische cultuur die mij leidt naar een beter begrip van de levenden. Het brengt me dichter bij het land van mijn grootvader, zijn landbouwwerk werd geleid door gezond verstand dat niets anders was dan observatie.
Tegenwoordig zie en beleef ik mijn wijngaard anders. De observaties die ik doe op mijn landgoed: een levende wijngaard, expressieve wijnen, moedigen me aan om deze filosofie te ontwikkelen."

Mas Théo streeft ernaar om op een natuurlijke manier te produceren, met respect voor het land en de dieren, waarbij alle methoden die mogelijk schadelijk zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid worden uitgebannen. Dit alles wordt ook gedaan om de natuurlijke cycli van de wijnstok te respecteren.
Het domein heeft een knowhow van meer dan 20 jaar die verschillende productieprincipes volgt:

  • Bescherm het milieu en verminder vervuiling.
  • Bevorder een goede plantgezondheid en optimaliseer de productiviteit.
  • Minimaliseer bodemdegradatie en erosie.
  • Behoud de bodemvruchtbaarheid op lange termijn.
  • Handhaving van de biologische diversiteit binnen het ecosysteem.
  • Recycle zoveel mogelijk binnen de operatie, materialen en middelen.
  • Vertrouw op hernieuwbare hulpbronnen in lokaal georganiseerde landbouwsystemen.
  • Bereid biologische producten door aandacht te besteden aan verwerkings- en hanteringsmethoden om de biologische integriteit en de essentiële eigenschappen van het product in alle stadia van de productie te behouden.

Biodiversiteit in de wijngaard is een groot probleem. De wijnstok vormt het hart van een biotoop die behouden en bevorderd moet worden. Deze omgeving is een verzameling levensvormen die bestaat uit flora, fauna en schimmels (schimmels). Mas Théo besteedt de grootste zorg aan het behoud van dit evenwicht, door regelmatige grondbewerking en het behoud van de borders die de fauna en flora beschermen. Deze te behouden biotoop bestaat onder andere uit bijen, regenwormen, bosgebieden, gras.
De rijkdom aan biodiversiteit die in de wijngaard aanwezig is, verhoogt de natuurlijke verdedigingscapaciteiten van de wijnstok tegen ziekten en klimatologische gevaren.
nestelen in de wijnstok.

Mas Theo
Artikelcode 102595
€13,27
op voorraad
Le P'tít Ga was de bijnaam van de overgrootvader van Laurent Clapier: Gabriel Théolas Lees meer
Mas Theo
Le P'tit Ga
Le P'tít Ga was de bijnaam van de overgrootvader van Laurent Clapier: Gabriel Théolas
€13,27