Op en top riesling, van begin tot eind, maar duidelijk brede, gastronomischer en ronder dan je ze doorgaans vindt: biodynamisch gemaakt.... Lees meer
....volgens de filosofie van 'kontrolliertes nichtstun', en dan laat je de malo dus gewoon wel doorgaan. Dus de hardere appelzuren die je vaak vindt in Duitse rieslings zijn hier omgezet naar de zachtere melkzuren. Eigenlijk is dit dus Riesling die breder inzetbaar is, met wel die herkenbare riesling aroma's en de mineraliteit, maar niet die hele strakke harde zuren.
Kontrolliertes Nichtstun betekent dat je in principe niet ingrijpt als wijnmaker, maar dat je wel van begin tot einde de wijn controleert, zodat je precies weet wat er gebeurt, en wanneer je toch moet ingrijpen als wijnmaker.
Zuiverheid, mineraliteit, levendigheid, spanning, complexiteit, expressie. Onze wijnen zijn originele wijnen die niet gekopieerd kunnen worden. Wanneer u de wijnen proeft, geef ze dan TIJD en gebruik een groot glas. Hierdoor krijgen de aroma’s de kans zich te ontwikkelen. Proef de resultaten van onze anti-autoritaire wijnbouw: eigenzinnig, moedig en consequent biodynamisch.
Wijnregio | Württemberg - Kernen im Remstal |
Bodem | Rietzandsteen (Schilfsandstein) met weinig kalk |
Ligging | Hoogte ca 300 mtr |
Druivensoort(en) | Riesling |
Leeftijd stokken | Gemiddeld 40 jr. |
Wijnbouw | Biodynamisch |
Oogst en opbrengst | Handmatig |
Vergisting | Spontane vergisting op RVS |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | Ca 10 mnd op de lies in RVS tank |
Filtering | licht gefilterd |
Totaal SO2 | |
Suikers en zuren | |
Alcohol | |
Houdbaarheid | tot wel 10 jr |
Schenktemperatuur | |
Smaakprofiel | Witte perzik, groene kruiden, abrikoos, beheerste zuren, mineraal |
Wijn / spijs | Schaal en schelpdieren met groene kruiden |