Je beoordeling toevoegen
Morgon 2018
€27,35
op voorraad
Beaujolais met bite... én een enorm bewaar potentieel! Lees meer
Beschrijving
Antoine Sunier | Morgon 2018
Het domaine wordt geleid door Antoine Sunier. Zijn broer Junien was al eerder begonnen in de
Beaujolais en Antoine werkte toen nog in de Tech industrie, maar in de vakanties bij zijn broer in
de wijngaarden. Uiteindelijk is ook Antoine door het wijnmakers virus besmet. Zijn broer heeft
hem kunnen helpen met de sleectie van de juiste wijngaarden. In 2014 had Antoine zijn eerste
oogst te pakken. Hij werkt dus volledig natuurlijk, en hij kiest dus wel voor een maceration semi-
carbonique, omdat volledige carbonique alleen maar fruit geeft en daaarmee het terroir verbergt.
De hele trossen gaan dan na de oogst in een afgesloten tank. De zogenaamde maceration semi-
carbonique: door de afgesloten tank, en de gebarste druiven start de vergisting. Halverwege wordt
de gistende most overgepompt naar een open tank, en meestal is de vergisting met 15 dagen klaar,
waarna er nog geperst wordt. Dan gaat de wijn voor het grootste deel over op gebruikte houten
vaten voor een maand of 8. De wijn wordt verder niet gefilterd, en er wordt alleen vlak voor botteling
een minimale hoeveelheid van 25 mr/l sulfiet toegevoegd.
Een hete zomer heeft in 2018 gezorgd voor rijpe wijnen, die snel op dronk zijn, maar de vele neerslag
in het voorjaar zorgde voor balans, waardoor menige Cru wijn het erg goed heeft gedaan in de kelder!
Specificaties
Wijnregio | Beaujolais - Morgon - Grand Cras |
Bodem | Toplaag van rivierafzettingen (zand en klei) en daaronder puur graniet |
Ligging | Ca 270 mrt hoog, zuidelijk gelegen |
Druivensoort(en) | Gamay Noir à Jus Blanc |
Leeftijd stokken | |
Wijnbouw | |
Oogst en opbrengst | Handmatig |
Vergisting | Spontaan, maceration semi-carbonique |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | Ca 10 mnd op gebruikte Bourgogne vaten |
Filtering | Ongefilterd |
Totaal SO2 | Minimaal, en alleen bij de botteling |
Suikers en zuren | |
Alcohol | 12% |
Houdbaarheid | Ca 10 jr |
Schenktemperatuur | 15° |
Smaakprofiel | Rijp rood fruit, aards, mineraal, structuur en sap |
Wijn / spijs | Steak tartaar, runderhaas, |
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 Reviews