Muscadelle 'nature' in een ziltige, licht oxidatieve uitvoering. Lees meer
Geweldig bij diverse kazen, of als droog aperitief, of zelfs bij gebakken rogvleugel. Uitgesproken en toch heel breed inzetbaar.
Een witte wijn die je juist niet koud schenkt, maar op kamertemperatuur. Dan komt alles tot z'n recht: van rijp wit fruit, tot ziltige tonen en het licht oxidatieve karakter.
Ga naar de charmante Gaillac-wijngaard, een van de oudste in Frankrijk, om Jérôme Galaup te vinden, een jonge man uit een familie van wijnbouwers die het landgoed van generatie op generatie hebben doorgegeven. Hij nam in 2017 het familiebedrijf genaamd La Ferme du Vert over, na lang te hebben gewerkt en te hebben geleerd van de familie Plageoles, beroemd om de kwaliteit van hun wijnen en hun werk. Er is geen twijfel mogelijk: we hebben hier een van de rijzende sterren van de komende jaren.
Gelegen in een prachtig landschap, cultiveert Jérôme Galaup 7 hectare met passie. De wijngaard is al meer dan 20 jaar gecertificeerd op het gebied van biologische landbouw en biodynamiek en uiteraard geeft het landgoed de typische Gaillac-druivensoorten een prominente plaats.
Dankzij veel werk in de wijngaard, ongeëvenaard gezond verstand en vinificatie zonder input, levert Jérôme Galaup openhartige, frisse en heerlijke jaargangen die niemand onverschillig laten! Een must om te proberen!
Wijnregio | Sud-Ouest - Gaillac |
Bodem | |
Ligging | |
Druivensoort(en) | Muscadelle |
Leeftijd stokken | |
Wijnbouw | Biologisch (niet gecertificeerd) |
Oogst en opbrengst | Handmatige oogst |
Vergisting | |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | Deels op beton, deels op grote houten vaten |
Filtering | Ongefilterd |
Totaal SO2 | Minimaal, alleen bij bottelen een klein beetje toegevoegd. |
Suikers en zuren | |
Alcohol | 13% |
Houdbaarheid | Ca 9-10 jr |
Schenktemperatuur | Ca 16° (dus niet gekoeld schenken) |
Smaakprofiel | Vol en strak, rijp wit fruit, oxidatief |
Wijn / spijs | Gegratineerde oester, gebakken rogvleugel, kazen |