Chasselas, ook wel bekend als Gutedel, maar in dit geval toch echt Chasselas, want deze is gemaakt als een dikke Bourgogne met opvoeding op deels nieuwe houten vaten. Lees meer
Chasselas, ook wel bekend als Gutedel, maar in dit geval toch echt Chasselas, want deze is gemaakt als een dikke Bourgogne met opvoeding op deels nieuwe houten vaten.
Weer een mooi voorbeeld van hoe druiven die als 'minder' bekend staan toch fantastische wijnen kunnen opleveren. Dat zie je met meunier in de Champagne, met aligoté in de Bourgogne, en dus ook met Chasselas in Baden. Enerzijds is dit een gevolg van betere rijping als gevolg van klimaatverandering, anderzijds leiden alle prijsstijgingen ook tot focus op druiven die wat betaalbaarder zijn, en waarbij het dan toch de moeite waard blijkt om te focussen op kwaliteit in de wijngaard én in de opvoeding.
Wijnregio | Baden |
Bodem | |
Ligging | |
Druivensoort(en) | 100% chasselas = gutedel |
Leeftijd stokken | |
Wijnbouw | Biodynamisch (Demeter gecertificeerd) |
Oogst en opbrengst | |
Vergisting | Spontane vergisting op houten 600L vaten ('Vierlig' vaten) |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig malo (in Duits BSA = biologische Säureabbau) |
Opvoeding | Ca 10 mnd op houten vaten |
Filtering | |
Totaal SO2 | |
Suikers en zuren | 2.7 gr/l suiker, 5.0 gr/l zuren |
Alcohol | 12% |
Houdbaarheid | 5-7 jr |
Schenktemperatuur | Ca 12° |
Smaakprofiel | Rinse appel, amandel, zachte zuren, structuur |
Wijn / spijs | Gebakken schol, wiener schnitzel, snoekbaars |