Delouvin-Nowack
Zoals vele huizen is het hier ook begonnen met het verbouwen van druiven voor de grote
Champagne huizen. Pas in de jaren 30 van de vorige eeuw kwamen de eerste eigen Champagnes uit,
de families toen nog gescheiden.
Volgens goed gebruikt in de regio trouwden Éliane Nowack en Pierre Delouvin om van 2 wijnfamilies
er 1 te maken. In 1949 worden er dan voor het eerst vast onder eigen naam Champagne geproduceert,
een wijnhuis en bijbehorende kelder worden direct gebouwd. De kwaliteit nam met name toe toen hun
zoon Bertrand in 1976 het stokje overnam. Hij legde zich toe op nieuwe technologieën, solera en het
specialisme in 100% Meunier uit 100% Vandières.
In 2011 begon de overname door Geoffroy, eerst nog onder toezicht van vader maar inmiddels zelfstandig.
Onder zijn leiding is de reputatie alleen maar toegenomen, de tradities worden nog altijd gerespecteerd.
Respect voor natuur en duurzaamheid is van groot belang, zo worden er geen pesticiden, chemische mest
en insecticiden gebruikt. Daarnaast wordt er kort gesnoeid om overmatige opbrengsten te voorkomen en
daarmee de stokken en de grond uit te putten.
Geen producten gevonden...