Marie-Courtin – Dominique Moreau

Waar een kleine dame, groot in kan zijn…..! Meer dan 2,5 ha heeft ze niet, maar Dominique Moreau weet wel exact wat ze daarmee moet doen. Ze woont en werkt in Polisot in de Aube, wat eigenlijk qua terroir meer overeenkomst heeft met Chablis dan met de wijngaarden rond Epernay. Het is eigenlijk ook een veel mooier deel van de Champagne met veel meer bos, steilere hellingen en elkaar afwisselende valleien. In de Aube doet met name de pinot noir het uitstekend…..de meeste champagnes van Marie-Courtin zijn dan ook gemaakt van 100% pinot noir. Ze zijn ook stuk voor stuk ‘single vineyard, single plot, single year’, en helemaal biodynamisch gemaakt. Krachtpatsers van champagnes met veel structuur en frisheid, en misschien wel meer wijn dan champagne, en in elk geval champagne die op dag 2 eigenlijk alleen maar mooier wordt. Heel gaaf dit, beetje jammer dat er maar heel weinig beschikbaar is, dus als je iets wil…….dan is het handig om tijdig te reserveren!

pdf-iconRésonance

 

pdf-iconEfflorescence 2009

 

pdf-iconConcordance 2010