Legras & Haas – Jérôme Legras

De 3 broers Rémi, Olivier en Jérôme Legras leiden het bedrijf samen. Op de achtergrond spelen hun ouders François Legras en Brigitte Haas, die het huis in 1991 zijn begonnen om onder eigen naam champagnes te gaan maken, nog zeker een rol, met name bij het blenden van de verschillende percelen. De kracht van de Legras broers ligt in hun compromisloze visie op het produceren van hun wijnen. Elk jaar opnieuw maken zij wijnen met een stevige structuur, een breed pallet, en met het nodige ouderingspotentieel. Samen met de zorg voor de wijngaarden, leidt die visie tot hele pure en klassieke champagnes, die met gemak de strijd aan kunnen met de grotere kwaliteitshuizen. De familie bezit 35 hectare wijngaarden, waarvan de overgrote meerderheid in de gemeente Chouilly, een Grand Cru van de Côte des Blancs, beplant met uitsluitend Chardonnay. Maar er zijn ook wijngaarden in Les Riceys en Vitry. Door deze diversiteit en de pure focus op zuiverheid en kwaliteit, is Legras & Haas in staat om een gamma van 6 prachtige cuvees te produceren. De stijl van de belangrijkste champagnes van Legras & Haas is ‘clean’, ‘risp’, mineralig en elegant. Inmiddels is Legras & Haas wel een gevestigde naam in de nederlandse gastronomie!

pdf-iconBrut Tradition

 

pdf-icon

Rosé

 

pdf-iconBlanc de Blancs Grand Cru

 

pdf-iconBlanc de Blancs Extra Brut Grand Cru

 

pdf-iconMillésime 2005

 

pdf-iconExigence