Mark Haasdijk


 

Mark Haasdijk (2)

Als Champagnist ben ik begonnen met de exclusieve import van kwaliteitschampagnes van kleinere producenten in zoveel mogelijk uiteenlopende stijlen, en dat in de beperkte markt voor champagne die grotendeels wordt beheerst door de grote merken die iedereen kent. Hoe kom je daar in deze tijd nog tussen? Juist voor de toprestaurants, waar het wijnassortiment met veel kennis en liefde wordt samengesteld, is het interessant om minder bekende, maar wel kwalitatief hoogstaande champages en wijnen te schenken. Exclusiviteit en originaliteit scoren, zeker in combinatie met betaalbaarheid.

Inmiddels is het assortiment uitgebreid met voornamelijk biologisch en natuurlijk gemaakte wijnen uit Frankrijk en Duitsland. En toevallig of niet zulke wijnen komen vaak bij kleine producenten vandaan die een eigen(wijze) visie hebben op hoe wijn gemaakt moet worden. Dit levert mooie, en zeker ook uitgesproken wijnen op, waarmee onze klanten op hun beurt hun gasten blij maken en verrassen. Mooi om te doen, want het is fantastisch om aan de leverancierskant met gepassioneerde wijnmakers te kunnen werken, en het is net zo mooi om aan de klantkant met gedreven chefs en sommeliers te werken. Ik ben dan ook blij en trots dat mijn wijnen geschonken worden bij een groot aantal toprestaurants in Nederland. Meestal selecteer ik nieuwe wijnen als ik denk dat ik iets nieuws kan gebruiken, maar ik doe het zeker ook op verzoek van onze klanten die iets specifieks zoeken.

Ik werk dus met prachtige producten, gepassioneerde leveranciers, en gedreven klanten, maar dat is niet het enige. Ik wil namelijk niet alleen maar proeven en verkopen, maar echt weten hoe het in elkaar steekt. Daarom ben ik inmiddels ook Register Vinoloog, heb ik een opleiding tot wijn/spijs specialist gevolgd (met SVH diploma), en ben ik inmiddels bezig met de opleiding tot Magister Vini.

 


Leave a comment


mp3 database movie database pdf database