Champagnist


What’s in a name? Inderdaad de Champagnist is gespecialiseerd in champagnes van kleinere producenten, maar daarnaast ook in biologische en natuurlijke wijnen uit met name Frankrijk. Champagne of niet: het zijn altijd uitgesproken wijnen van hoge kwaliteit ambachtelijk gemaakt door kleine producenten met eigen wijngaarden en met een eigen visie op eigentijdse wijnen …..Kortom, wijnen met een eigen identiteit. Die ook nog veelal op een duurzame manier gemaakt zijn.

Industrieel en commercieel gemaakte champagnes en wijnen kennen we genoeg. Er komt steeds meer aandacht voor kleine producenten. En dat is ook niet zo gek: het is ambachtelijker, natuurlijker, maar zeker ook onderscheidender en exclusiever. Bovendien betaalje voor het product en niet voor het label. Overigens gaat dit natuurlijk alleen op voor de de betere producenten, en die moet je wel weten te vinden.

Uiteraard ben ik regelmatig bij onze producenten om de ontwikkelingen te volgen en om nieuwe wijnen te vinden die bij onze visie passen.  Ik werk met familiebedrijven waar het hele proces van wijnmaken op het eigen landgoed gebeurt, met gevoel en bevlogenheid.

Wij leveren onze wijnen primair aan horeca, en groot- en detailhandel, waarbij we wijnen vaak selectief inzetten, hetgeen zoveel betekent als dat we niet alles overal maar willen neerzetten.

mp3 database movie database pdf database