Chablis van Christian Moreau


De enorme groei aan wijngaardoppervlak die Chablis heeft doorgemaakt sinds de jaren 60 is op zich al reden om een groot deel van die wijnplas te wantrouwen. Natuurlijk is het zo dat met alle nieuwe technieken op het land en in de kelder meer ‘wijn kwaliteit’ gehaald kan worden uit matige ‘druiven kwaliteit’. Maar het adagium ‘van slechte druiven kun je nooit een goede wijn maken’ gaat nog steeds op. Het is dus niet zo vreemd dat Fabien Moreau en zijn vader Christian zich sinds 2002 weer volledig hebben gefocust op de wijngaard. Vooral ook daarom wordt er sinds 2010 ook volledig biologisch gewerkt, en dat heeft dit jaar geresulteerd in een aanpassing op het bankabel:
Back labels Logo Organic (2)De wijnen van jaargang 2013 worden niet ineens beter van dit bio certificaat, maar het onderstreept wel het grote belang van de kwaliteit van het terroir en de pure expressie van druif op deze bijzondere bodems. De wijngaarden van Christian Moreau bevinden zich allemaal in het al heel lang als AC Chablis benoemde deel van de wijngaarden. Dus aan het terroir ligt het niet. Wat meer is: de familie Moreau beschikt over relatief veel 1er Cru (Vaillon) en Grand Cru (Blanchot, Vaudésir, Valmur en Les Clos) geclassificeerde wijngaarden: bekijk hier de precieze ligging!  Elk jaar worden de wijnen beter, en vrijwel zonder uitzondering belandt het domaine bij beoordelingen in de top 5. De uitzonderlijke kwaliteit van de 2012 jaargang, en de eerste flessen van jaargang 2013 met de biologische certificering vormen voor ons een mooie reden om Fabien Moreau naar Nederland te halen om zijn wijnen te presenteren. Dit doen we voor het publiek bij FG Foodlabs in Rotterdam, en voor de horeca en pers doen we dit bij Bistro Formidable. Ik ben er erg blij mee dat de Champagnist de wijnen van Christian Moreau als enige in Nederland importeert, en ook al omdat de door Fabien Moreau gemaakte wijnen in diverse uitstekende restaurants de wijnkaart sieren.

 

 


mp3 database movie database pdf database